All for Joomla All for Webmasters

Jo's Favorites

Instagramske prelepotice

Ovog jutra, dok sam ručno prala omiljeni kašmirski džemper, razmišljala sam o dualnosti sveta i o polarnosti svih pojava, ljudi i običaja oko nas. Na pamet mi je pao i Instagram koji je zvanično tačka spajanja lepote, mode, a pre svega, možda čak i najviše ljubavi među prijateljicama.

Baš kao što sve ima svoju senku odnosno tamnu stranu, tako i Instagram ima svoju ružniju subverzivnu lažnu stranu. Krenimo redom od prijateljica, da bi stigli i do njihove ovekovečene, skoro ozakonjene instagramske ljubavi!

Dakle mnogo toga mi svrstavamo pod nazivom – prijateljica. Najčešće u mladosti jos uvek duhovno neosvešćeni i sami tragajući za ljubavlju izvan nas samih, posežemo za nekim prijateljstvima ne bi li se osećali bolje u svojoj koži, a jedino što pre ili kasnije dobijemo je nož u leđa.

Izdaji uvek prethode izlivi ljubavi... Sam Vujaklija bi mogao jos 7 novih izdanja rečnika da odštampa ako gledamo sa pozitivne strane, ako smo realni sigurno se u grobu prevrće...

Uvek su to reči ostavljene na društvenim mrežama... topino, prelepotice, zgodnice, bombo... tako je u virtuelnom svetu. U analognom svetu za to vreme ta ista prijateljica br. 1 ogovara prijateljicu br. 2 kod prijateljice br. 3. Posle se samo promeni kombinatorika u 2-3-1, 3-2-1, 1-3-2, 2-1-3, 3-1-2. Dakle do krajnjih granica mogućnosti. Ukoliko se iz nekog razloga prekine ovako čvrsto prijateljstvo onda sva ogovaranja, laži i spletkarenja idu do beskonačnosti. Kao na sudu, sve što ste ikada rekli može i biće upotrebljeno protiv vas. Vi naravno nemate pojma šta ste pričali u trenucima slabosti i malodušnosti, ali avaj... vaše prijateljice sve znaju i unapred se raduju da im je data šansa da kod sebi sličnih malo podignu lični rejting.

E sada, vidi se da nisam od onih koji bi o pokojnicima i bivšima sve najbolje. Dakle ako ste pogrešili i imali seljačinu za dečka ili neku prijateljicu uličarku potpuno je u redu to priznati sebi, oprostiti sebi, a njima se zahvaliti na iskustvu. Sva ta iskustva su od nas napravila bolje ljude, osvešćene pojedince koji su spremni da se menjaju i budu dobri i sebi i svojoj okolini.

Oprostite vašoj bivšoj prijateljici koja vas olajava kod sebi sličnih ne bi li malo popravila svoj rejting.

Oprostite sadašnjoj prijateljici koja vam piše stihoklepački na Instagramu, a u stvarnosti vam zavidi i ne podnosi vas jer ste bolji.

Oprostite vašoj budućoj prijateljici koja vas još uvek ne prati na instagramu ali vas špijunira i divi vam se iz prikrajka.

Najbitnije je da oprostite sebi vaše previde i momente kada ste sumnjali u sebe i dozvolili da se okružite pogrešnim ljudima...

Za kraj nemojte da vas ovaj tekst obeshrabri, dajmo podršku svima onima koji su fini prema nama samo na Instagramu, jer ako mogu biti tako divni na Instagramu nadajmo se da će jedanput to postati i u stvarnosti. Fake it until you make it!