All for Joomla All for Webmasters

Jo's Favorites

O striptizu,pasulju i mediokritetima

Dok su deca još uvek bila u školi, stavila sam pasulj u rernu i uzela knjigu sa police da čitam. Pasulj nije baš omiljeno jelo mojim ukućanima ali meni priprema istog ostavlja dovoljno vremena i za čitanje i za pisanje i rado ga pravim.
Videla sam na nekom vegeterijanskom blogu da je jako zdrav i to mi je glavni izgovor.Počela sam da čitam posebno dragu knjigu " Mali vodič za ljubavnu sreću" koju je napisala pre više od deset godina meni toliko inspirativna Isidora Bjelica. Bilo je to potpuno vintage izdanje knjige sa crvenom bordurom i Isidorinom fotografijom na korici. Meni su njene knjige uvek bile jako iskrene i autentične i kada govore o napretku i kada govore o kataklizmi. Uvek su obojene čistom srećom...Volim da čitam o avanturama zaludnih evropskih dama koje je Isidora tako dobro prenosila na papir...uvek sam nekako razumela sve te junakinje koje su bile vođene jakim strastima kroz život.....Knjigu sam u stvari pozajmila od drugarice koja je pozajmila od drugarice....U stvari ova prva je bila opsednuta Isidorom i pomno je upijala sve savete iz knjige pa tako i Isidorinu preporuku da je najbolje izvodititi striptiz dok vaš ljubavnik jede pasulj. Kako ne verujem u slučajnosti, tako sam bila sigurna da postoji neki sinhronicitet između mog ručka za današnji dan i Isidorinog pasulja za striptiz. Naravno Isidora je znala dugo čuvanu tajnu srpskih žena da naši muškarci vole striptiz uz pasulj i da je samo jedan ovakav striptiz dovoljan da vam muškarac bude veran zauvek. Ona je nesebično ovu tajnu delila sa svojim čitateljkama u želji da im odgonetne srpsku verziju one čuvene da ljubav ide preko stomaka. Ovo je naravno bila tehnika za napredne. Možda ćete vi naivno pomisliti da sam i ja bila nadahnuta ovom idejom, baš naprotiv bila sam skoncentrisana na čitanje. Nekako bolje čitam nego što izvodim striptiz. U stvari naivno sam se tešila da ja i nisam udata za našeg muškarca i da za svako podneblje važe drugačija pravila zavođenja.
Moja razmišljanja su naglo prekinuta kada sam u knjizi na 67. stranici pročitala veliki naslov "Kako sprečiti mediokritete da vam unište život?" tekst mog života. Ne nije govorio o avanturama nevaljalih "devojčica", već o tome kako sa sigurnošću registrovati ovakve persone i kako se zaštititi.

Kakvo prosvetljenje.... Zaista čitanje teksta mi je donelo toliko spokojstva kao da sam meditirala 3 sata i vizualizirala 2 sata. Odmah sam fotografisala tekst i poslala Isidori da se podseti i nasmeje. Rekla je da bi možda bolje prošla da je više čitala sebe, a manje slušala druge. Isi ima taj talenat da i kada je najteže pronađe razlog za smeh. Na kraju nikada nisam sigurna da li ja tešim nju ili ona teši mene.
Bilo kako bilo...tekst vam prenosim u celosti,možda pomogne još nekom da napravi jasnu distinkciju svoje okoline i time omogući sebi da detektuje mediokritete i zaobiđe ih u širokom luku.

 

 

Kako sprečiti mediokritete da vam unište život?

 

Kroz šta god u životu da prolazite, ma kakve probleme, strasti, besparicu, uznesenja ili propasti da su vas snašle, oni vas posmatraju....Mediokriteti! Najveći problem bilo koje žene su mediokriteti. Bilo zato što ih je toliko među muškarcima da normalna i ljubavi željna žena nema s kim da flertuje, koketuje, zabavlja se ili čak uda. O seksu i da ne pričam...Mediokriteti muškarci su svi isti. Isto izgledaju, ponašaju se i govore...Oni se nikad ne izdvajaju od većine. Ne skreću pažnju na sebe ama baš ničim. Prosečno izgledaju, prosečno misle, prosečno zarađuju, prosečno vode ljubav i prosečno žive svoj život. Mediokriteti nisu nikad raspoloženi za velike strasti. Oni ne rizikuju, oni se ne razvode kad se zaljube, oni se žene kad veruju da im je vreme.....I njihov odnos prema deci je uobičajeno prosečan...To su oni što ne osećaju da je život kratak i da traži puno više strasti i rizika. Mediokrtitet muž nikada nema nameru da potroši novac na egzotično putovanje ili neku ludost. On misli da je bunda nepotreban luksuz, a orgijanje u Merkatoru ludilo. On uvek pravilno raspoređuje svoj novac kao da će živeti večnost. Oni kupuju i grobnicu na vreme, glancaju svoja kola i imaju neki hobi koji ih u potpunosti ispunjava. Mediokritet ljubavnik nikada ne priča o večnoj ljubavi niti se zaklinje. On nije raspoložen da ono radi na neobičnim mestima i baš ga briga da li glumite orgazam ili ne. Mediokritet momak nikada neće ostaviti fudbalsku utakmicu ili neki posao zbog seksa i strasti....Mediokriteti su dakle direktno opasni po romantičnost, strast, ali i uzbudljiv seksualni život....

Sa druge strane su mediokriteti žene. To su one što nikad nemaju probleme koje muče svaku ženu koja sanja da radi ili doživi nešto više....To su one što su uvek super situirane, nikad nisu pod stresom, nemaju nikakve probleme sa decom, ali ni sa zdravljem, jer se ne sekiraju. U školi ih ni jedan profesor nije kinjio jer ih nije ni primetio. Nikad nisu pomislile nešto što nije društveno korektno, niti obukle nešto zbog čega bi se svi okretali... One se zapravo i ne zaljubljuju, one se samo dobro udaju....Njihovi muškarci zarađuju, a one sede u solarijumu. Najveći njihov problem je kako da aranžiraju novu sobu, a to što ih muž vara, smatraju sasvim uobičajnim jer i one varaju njega...Sa podjednako malo strasti...To su one što vas gledaju sa prezirom kada plačete ili kada se smejete, kada ste zaljubljeni ili prosto na ivici nervnog sloma. Kad se žalite na svoj izgled i zdravlje. One su bile vrlo dobre učenice, dobro se udale, a ako im je jedan muž u zatvoru, naći će drugog na slobodi, isto tako solventnog....One nikad nemaju problema i nikad nisu robovi svojih osećanja jer ih vešto kriju. One ne piju sedative i nemaju nesanice. One nisu robovi svojih strasti jer ne znaju ni šta osećaju. I to je tajna njihove sreće. Ne razmišljaju ni o smrti ni o životu, tek o terminima za plastičnu operaciju.....Mediokritet se ne može postati odlukom to se, bre rađa.
Zaludno možete da rešite da budete proračunati i bezosećajni, da se družite i udajete iz interesa, da prećutkujete svu nepravdu oko vas i da se šlihtate šefu, da sve obavljate osrednje i da vodite ljubav osrednje...Neće vam poći za rukom....

Njihov pogled peče, a njihova ogovaranja pokvariće vam bar deset poslova ili ljubavnih sastanaka. Borba kao i seks i prijateljstvo sa mediokritetima je uvek osuđeno na propast. Oni uvek pobeđuju jer su u većini. Oni ne greše jer ne rade ništa. Oni ne plaču jer nikad ne vole preterano i bez zadrške. Sistemi se menjaju, ali oni su uvek tu, super uzglobljeni u svaki sistem u svaku vlast u svojim prelepim stanovima...

Mediokritetima se nikad ništa ne događa sem što ponekad umru....To se ipak mora. Frajera mediokriteta prepoznaćete po tome što mu je pogled mlak, a stisak ljigav. Ima tačno određene termine za svoje nevažne poslove i nema šansi da ih odgodi zbog vas ili romantične večere. Mediokriteta muža ćete prepoznati već posle godinu dana braka kada se bude ponašao kao da je sa vama deset godina u istom. Drugaricu mediokriteta prepoznaćete po onom potuljenom pogledu i ljigavom smešku. Biće strašno aktivna kada treba da vas teši i da vam objasni kako ste ružni, neuspešni i propali za razliku od nje kojoj sve ide...Ona je prosto savršena u svojoj prosečnosti. Mediokriteti su gori od vanzemaljaca, ovo je njihova planeta oduvek....