All for Joomla All for Webmasters

Jo's Favorites

Kokreatorka na ivici nervnog sloma

Sinoć sam pred ponoć dobila neobičan poziv prijateljice koja zove upomoć! Zapravo želi da pomogne svojoj prijateljici koja je čuvena kokreatorka.
Kaže desila se strašna stvar i kokreatorku je jako poljuljao tekst koji je pročitala i u kom upravo njen autoritet Osho tvrdi da je pozitivno misljenje 'bullshit" i da je opasno. Naravno ja sam pomislila prvo da ako žena daje preporuku štampanja malih tiraža falsifikovanih para (do duše za kućnu upotrebu) da ne bi trebalo da joj smetaju i tekstovi koji su plagijat kako sama kaže.

Medjutim knjiga "The Magic of Self-Respect Awakening to your Own Awareness"-Osho kaže....it was fools around the world who were publishing the book.... Dakle prevod je jasan....nema reči o plagijatu i to je dobronameran poziv u kom se objašnjava zašto je metoda pozitivnog mišljenja opasna i kako je poluistina gora od lazi. Naravno možda je bolje da kokreatorka posveti malo više vremena čitanju knjiga ljudi koje voli da citira i onda bi shvatila da svaki katafatički stav izaziva reakciju i zato osvešćen um koristi apofatiku za objašnjenje sveta i Boga. Jer odlučiti šta je pozitivno, a šta negativno je u stvari prosuđivanje niskomimetskog uma koji još uvek nije shvatio šta je Osho želeo reći o podizanju svesnosti što nadilazi ovaj americki instant bulšit- u kome se nazovi negativna strana pretvora u pozitivnu. Naime duhovni učitelji upravo govore (među njima i dobro poznat Eckhart Tolle) da je često jedan od načina proširenja svesti upravo kroz patnju.Čuveni Alan Wats (nisam sigurna da li su učenja stigla do pozitivističkog kulta kokreatorke) govori o jin i jangu kao našoj stvarnosti....da ne pominjem Ridiger Dalke...da ne bude previše imena odjedanput.

Kokreatorka kaže ako vas nešto poljulja to je siguran znak da temelja nema. Kaže ona čim ste zbunjeni- nešto vam nije jasno. Meni je na prvi pogled delovalo nemoguće....Kako neko može biti zbunjen kada čita tekst ispred sebe ( i profesori nauče lekciju ne čitaju iz knjiga).
Onda su me klijenti sa Balkana zvali da se požale kako im je osetno pala vibracija gledajući kokreatorku vidno potrešenu u svom poslednjem videu gde čita i tumači istovremeno i kune se u svoju ruku da je tekst plagijat.
Ne samo što moji klijenti vole da pogledaju videa kokreatorke oni uživaju i u radu Dale Carnegie i potpuno su zbunjeni da je on nepravedno izopšten iz domaće biblioteke kokreatorke tj da ne zna ko je to ( sic).

Dakle imala sam veliki problem gašenja požara i objašnjenja da je sigurno u pitanju kokreatorkin PMS i da niko emancipovan i obrazovan ne bi dozvolio da ljude osuđuje i naziva ih osrednjim umovima.
Mi sa osrednjim umovima eto volimo tako da razumemo život i malo dalje od zakona privlačenja koji je samo jedan od zakona univerzuma i pri tom ne i najvažniji. Meni ne smeta da imam osrednji um,ali mi je vrlo simptomatično izrazito niska vibracija osude,besa,nezadovoljstva i nervoza koju prati neelokventnost u videu.
Gledam ja taj video, a Ego kokreatorke iskače iz ekrana i prosto mi ulazi u sobu...ko u svoju baštu...što bi reklo Bjelo Dugme. Te ko je bestseler...kada je postao bestseler....da li je bio samo pozitivan ili je i radio odnosno preuzimao akciju afirmacije i vizualizacije (zaista ogromna akcija je u pitanju,moram priznati) te ko čita ko ne čita...ko je ubeđen da je pametan je prvi znak da je glup (ovo poslednje nije raspravljano u videu)
Dakle kao što je rekao Aleksandar Tijanić i pola istine je laž,isto implicira i Osho ali nekako valjda pri čitanju bez razumevanja,što bi rekli naši stari profesori i suština se izgubi.
 
Da ne bi dolazilo do samopovređivanja stavljanja ekstemiteta kokreatorke u vatru, spremna sam bez ikakve nadoknade u pravim ili njenim lažnim novčanicama da pomognem kokreatorki da izađe iz stanja zbunjenosti i povređenosti ega i da joj objasnim sto nije razumela, dok još nije kasno...